Semifreddo - En jättegod enkel "glassvariant".
Här kommer ett recept som är supergott "godis"! En halvkall italiensk "glass"...
Semifreddo med nötter
Till 6-8 pers
150 g torkade aprikoser o fikon(jag har inte tagit fikon)
100 g mörk choklad
100 g rostade hasselnötter(jag har tagit vanliga h.nötter)
4 äggulor + 4 äggvitor
4 msk strösocker
1 urskrapad vanlijstång
3 dl grädde
2 msk Frangelico hasselnötslikör(Jag har tagit 3 msk...)
Hacka frukten, grovhacka chokladen och nötterna. (jag har finhackat och det blev godare tyckte jag).
Vispa gulorna, socker och vanlijen pösigt. Vispa vitorna till ett styvt skum. Vispa grädden.
Blanda grädden med gulorna. Blanda i frukt, choklad, nötter och likör. Vänd sist ner vitorna.
Häll smeten i en form som rymmer ca 1.5 liter. Om du först klär formen med plastfolie går det lättare att lyfta upp semifreddon. Täck över och frys minst i 4 timmar. Ta ut i den och servera den då den har blivit lagom krämig. Jag tycker den blir det rätt snabbt.
Lycka till och förät er inte!!
Tove
Semifreddo med nötter
Till 6-8 pers
150 g torkade aprikoser o fikon(jag har inte tagit fikon)
100 g mörk choklad
100 g rostade hasselnötter(jag har tagit vanliga h.nötter)
4 äggulor + 4 äggvitor
4 msk strösocker
1 urskrapad vanlijstång
3 dl grädde
2 msk Frangelico hasselnötslikör(Jag har tagit 3 msk...)
Hacka frukten, grovhacka chokladen och nötterna. (jag har finhackat och det blev godare tyckte jag).
Vispa gulorna, socker och vanlijen pösigt. Vispa vitorna till ett styvt skum. Vispa grädden.
Blanda grädden med gulorna. Blanda i frukt, choklad, nötter och likör. Vänd sist ner vitorna.
Häll smeten i en form som rymmer ca 1.5 liter. Om du först klär formen med plastfolie går det lättare att lyfta upp semifreddon. Täck över och frys minst i 4 timmar. Ta ut i den och servera den då den har blivit lagom krämig. Jag tycker den blir det rätt snabbt.
Lycka till och förät er inte!!
Tove

Kommentarer
Trackback