Det blev 3 svarta fina valpar!

Nu har Vera äntligen fått sina valpar. Allt har gått bra och valparna, liksom modern, ser ut att må gott. Den första valpen kom igår kl 12.25 och den sista fick hon kl 15.43 så hon tog det lugnt. Var och en valp fick sitt då den föddes. Hon är väldigt mån om sina små, och får nästan panik för att hon måste kliva ur valplådan för att gå ut och göra sina behov. Mina små kineser har inte brytt sig om valparna, inte ens Ranni! Kitty däremot älskar och är såå nyfiken på ljuden hon hör. Hon väntar nog med glädje på att få ta hand om dessa små som hon alltid har gjort med småttingarna. Får väl se vad Vera säger, om hon behöver en "nanny". Men det blev i alla fall 3 hanvalpar och alla är svarta. En har lite vitt i brösten men annars helsvarta. Jag hade hoppats på en tik som jag skulle behålla men jag brukar sällan få som jag vill... Men jag är så glad över de tre killarna som ska få namn på temat "Rött vin från Portugal". Jag har redan noterat några namn, men håller det lite för mig själv tills jag har bestämt helt vilka namn det blir.


Fick även ett lamm igår under kvällen. Skönt att det inte kom samtidigt som valpningen. Fast tackan klarade allt själv, men man vill ju ändå "passa på henne". Och idag fick jag oxå lamm, en av de äldsta tackorna fick ett stort fint tacklamm. Jag hoppades nästan att hon inte var dräktig för hon såg så tunn ut ett tag, men hon har fått stått inne och ätit upp sig, och japp, hon var dräktig tydligen. Men det får bli den sista lammningen för de här gamla tanterna nu. Så nu har jag 16 lamm springandes!

Annars är livet stilla här på gården. Jag sover dag som natt, är vaken dag som natt, allt för att att passa på alla små liv som kommer till världen. Inte mkt annat som finns i huvudet på mig just nu. Man går som i en bubbla. Mer än vanligt alltså... ;) Jag har lovat att lägga ut ett väldigt gott recept här på en kladdkaka som jag gjorde förra helgen. Den var jättegod! Kanske kan vara nåt i påsk att bjuda på?!
200g smält smör
4 ägg
6 dl socker
3 dl mjöl
2 dl kakao
1 tsk salt
100g krossad blockchoklad
Smöra en form(jag tog sockerkaksform med löstagbar kant)och bröa den med ströbröd eller som jag tog, kokos. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt sen smöret och sist äggen. Rör ner chokladkrosset och häll över smeten i formen. In i ugnen ca 20-30 min, beroende på vilken form man man har. Känn gärna med sticka för den ska ju vara KLADDIG, eller hur! Hellre för kladdig än tvärt om! Serveras med grädde eller som jag åt den med, glass! Gott i gottgott! Lycka till!!


Jag har inte hunnit testköra kvasten till i morgon heller, men det blir väl mitt nattjobb. Den måste vara klar till resan till Blåkulla. Men jag kan inte vara borta så länge i år, med tanke på småliven. Men det är klart, en häxa som jag måste ju dit!!!

Kommentarer
Postat av: Inger

Ja det portugisiska vinet har jag redan haft i min ägo! Beja var speciell hund-dam!Glad Påsk önskas Er alla i Mårdsjön!

2012-04-05 @ 12:02:00
Postat av: Tove

VAD menar du nu kära mor? Beja var i Championkullen, och hade inget med vin-tema att göra...

Glad Påsk till er alla!! :)

2012-04-07 @ 11:05:16
Postat av: Inger

"Beja i Portugal. Casa de Santa Vitória har med sina personliga och eleganta viner på kort tid blivit en av de mest uppmärksammade"

Dom har tydligen förädlat sitt vin! Jag "googlade" efter ett bra namn på valpen vi fick av dej! Då läste jag om Ett billigt(rött)vin från Beja, men detta var ju ett antal år sedan.

2012-04-10 @ 11:32:10
Postat av: Tove

Aha, du tänkte så kära mor. För hennes riktigt namn Blair var ju ur C-kullen, Champions. Men BEJA var det ju du menade. :)

2012-04-11 @ 11:49:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0